Az ingatlanok iránti érdeklődés a Mallorcán emeli azok árait

Bár a spanyol ingatlanpiacon a helyzet nem túl rózsás, Mallorca továbbra is kedvelt és nagyon keresett régió.

Az utóbbi időben gyors élénkülés tapasztalható, és Mallorca ismét Spanyolország egyik legattraktívabb és legdinamikusabban fejlődő régiójává válik. A turisták számának növekedése a tavalyi évhez viszonyítva az elmúlt hónapokban 6 % volt - ebben nincs semmi meglepő, hiszen Mallorcán a napsütéses napok száma eléri a 300-at, van itt 23 golfpálya, 25 kikötő és ezen felül gyönyörű természet és tiszta tenger.

A turisták növekvő érdeklődése Mallorca iránt kezdi éreztetni hatását az ingatlanpiacon is. Sok turista annyira megkedveli a szigetet, hogy keresni kezdi módját, hogyan telepedhetne le itt. Nemcsak az EU országaiból érkezett turistákról van szó, jelentősen megnövekedett az érdeklődés Oroszországból és a távol-keleti országokból. Ma Mallorcán 54 ezer, itt állandó lakhellyel rendelkező EU-polgár él, rajtuk kívül több százezren birtokolnak saját üdülési célú ingatlant.

Az ingatlanok iránti nagy érdeklődés természetesen maga után vonja az árak viszonylag nagy növekedését, így Mallorcán az ingatlanárak átlagosan a Costa del Sol vagy Costa Brava ingatlanárainak a duplája körül mozognak. A magasabb ár egyúttal tükrözi az ingatlanok, de az infrastruktúra extra minőségét is. Ezeken a területeken más régiók nehezen vehetik fel a versenyt Mallorcával.

» Tekintse meg a mallorcai ingatlanok kínálatát.

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: