Horvátország: Kedvező ingatlanárak a tengernél

Ingatlant szeretne vásárolni tengernél? Ez esetben Horvátország az érdekes lehetőségek egyike. A külföldiek által való érdeklődés túlnyomó többsége logikusan az Adriai tengerparton fekvő területekre öszpontosít, ahol tengerparti apartmant vagy villát szeretnének venni. A legiszlativa szempontjából az Európai uniós polgárok számára Horvátországban az ingatlanvásárlás nincs különösen korlátozva.

Milyen az ingatlanok választéka

Az eladó ingatlanok ajánlata nagyon gazdag. Házak és apartmanok közül választhat gyakorlatilag az egész horvát tengerparton, valamint a környező szigeteken. A vásárlók többsége szívesebben vásárol modern apartmanokat, és főleg amelyeket a közelmúltban építettek fel. Azonban régebbi lakás is megvásárolható, vagy tipikus dalmát stílusú kőből épített házak.

Horvátországi ingatlanárak

Az Adriai tengerparton az ingatlanvásárlás egyik fő érve az, a helyi ingatlanok kiváló megfizethetősége. Összehasonlítva a legnépszerűbb tengerparti országokkal, mint pédául Olaszország, Franciaország és Spanyolország, a Horvátországi ingatlanárak a legalacsonyabbak. Az ingatlanok állapota mellett az árakat a tengertől való távolság is befolyásolja. A tengertől az első sorban fekvő ingatlanok a legdrágábbak. Azonban kiváló lehetőségnek minősülhetnek a tengertől sétatávolságra fekvő ingatlanok.

A legkeresettebb árkategóriában (150.000 EUR-tól – 350.000 EUR-ig) kiváló minőségű ingatlanok széles körű választékából lehet válogatni. A kisebb apartmanok már 100.000 euró alatt állnak rendelkezésre. Azonban bőséges kínálat van a luxus ingatlanok terén is.

Horvátországi ingatlan ajánlatok

Figyelem az ingatlanok ellenőrzésére

Horvátországi ingatlan vásárláskor, az alapos ellenőrzése elengedhetetlen. Sok épület a múltban építési vagy használatbeviteli engedély nélkül épült. Hogy, elkerülje a kellemetlen meglepetéseket, érdemes az ingatlan vásárlási folyamatot egy megbízható partner segítségével végrehajtani, aki széles körű tapasztalatokkal és kapcsolatokkal rendelkezik a helyi piacon, mint például a Rellox.

A tenger

Az Adriai-tenger a rendkívül tiszta tengerek egyike. Ráadásul a vizsgálatok kimutatták, hogy a víz a horvát tengerpartoknál a legtisztább. Horvátországban a víz tisztaságának ellenőrző méréseit körülbelül 900 helyen végzik, így Ön élvezheti a kristálytiszta vizet.

Az Adriai-tenger a meleg tengerek közé tartozik. A fő szezonban a víz hőmérséklete 23 és 27 °C között van. A tenger hőmérséklete az északi és déli részei között minimális. Horvátországban a szezont májustól egészen októberig élvezheti. A tenger főleg ősszel sokáig tartja a magas hőmérsékletét.

A tenger átlagos hőmérséklete °С

  01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
Zadar 11 12 13 13 17 21 24 25 22 19 16 12
Split 11 12 14 15 19 23 25 26 23 20 17 13
Dubrovník 12 13 15 15 19 23 25 26 23 21 17 13


Megközelíthetőség

A kiváló megközelíthetőség az egyik fő érve a Horvátországi ingatlanvásárlásnak. Gyakorlatilag az egész utat az autópályán lehet végigmenni, így Horvátország kevesebb mint 4 – 5 óra alatt közelíthető meg. Különösen a szezonban számos légi útvonal közül is válogathat.

Ételek és italok

Bár Horvátország az ínyencek körében nem annyira híres mint Franciaország vagy Olaszország, de itt is az Ön ízlelőbimbójai megtalálják a magukét. Számtalan vendégházat, tavernát látogathat meg, ahol elsősorban a kisebb családi vállalkozásokban autentikus horvát ételeket készítenek Önnek. Ezeket az ételeket a helyi kiváló borok kíséretében érdemes elfogyasztani.

Nyelvi akadályok

Mivel Horvátország nagyon közeli fekvésű, így főleg a legkedveltebb idegenforgalmi területeken nagyon sok magyar él és kirándul.

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: