Ingatlanok Londonban: Több a külföldi vásárló

A külföldi vásárlók London keresett helyein a vevők több mint egyharmadát alkotják. A nemzetközi befektetések ebben a városban 2007 óta 27 százalékkal nőttek és ezzel London kozmopolita jellege is erősödik. A statisztikák adataiból kitűnik, hogy London lakosainak 35 százaléka nem Nagy-Britanniában született.

Most azonban egy érdekes jelenség észlelhető. Eddig az volt az elfogadott vélemény, hogy sokan Londonban azért vásárolnak ingatlant, mert azok megőrzik értéküket. Ebből a szempontból London nagyon biztonságos városnak számít. A legutóbbi felmérések alapján a külföldi ház- és lakástulajdonosok kétharmada valóban Londonban él és dolgozik.

A szakemberek szerint a vevők többsége külföldi otthont keres, nem csupán befektetni akar. London belvárosának keresett helyein az ilyen vevők aránya 46 %, London legkeresettebb délkeleti részén 83 % és északi részén 79 %.

Az új ingatlanok piacát a külföldi vevők jelentősen befolyásolják. Arányuk London legkeresettebb helyein 65 %, London belvárosában 70 % és az ötmillió angol fontnál magasabb árú új ingatlanoknál 78 %.

A legfrissebb becslések szerint a külföldi vevők London legkedveltebb helyein 2007 óta több mint 18 milliárd angol fontot ruháztak be. Az is megfigyelhető, hogy az elmúlt 18 hónapban jobban költekeznek. Ami a vásárlások számát illeti, itt az arány 34 %, a vásárlások értékének alapján 49 %. 2007-ben ezek az arányok 34 %, ill. 37 % voltak.

Az ingatlanirodák azonban figyelmeztetnek, hogy hasonló helyzet a múltban már néhányszor előfordult és London globalizációja így nem tekinthető új jelenségnek. A külföldi befektetők aránya a becslések szerint a további években is 25 és 40 százalék között fog mozogni, az angol font árfolyamának és a világban kialakuló helyzetnek függvényében.

Érdeklődik ingatlanbefektetések irán Londonban? Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: