Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek bevezették az ÁFA-t

Az Öböl-állam történelmében először bevezették az ÁFA-t. Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben az új esztendőtől hatályba lépett az adóforradalom.

Ezen országok lakosai számára ez egy nagy változás, másrészt az 5%-os áfakulcsot az európaiak csak irigyelni tudják. Továbbá az adózás csak kiválasztott áruk és szolgáltatások hatálya alá esik. Az érintett 5%-os ÁFA hatálya alá eső áruk és szolgáltatások listáját a Szövetségi Adóhivatal bocsátotta ki.

Az Öböl-államok ilyen módon szeretnék csökkenteni az olajbevételekből származó függőségüket. Továbbá a hatóságok jelenleg azokat a cégeket szeretnék regisztrálni, amelyek éves bevétele meghaladja a 100 ezer dollárt.

Az ötszázalékos áfakulcs a benzinre is vonatkozik. A benzin ára természetesen ezeken a földrajzi szélességeken volt a legolcsóbb, sőt a víznél is olcsóbb, kb. 100 forintért volt kapható. Most már mélyebbre kell nyúlniuk a zsebükbe. Az Egyesült Arab Emírségekben a fix üzemanyagárakat az Energiaügyi és Ipari minisztérium jelenti ki. A januári árak kb. 115 és 132 forintnál kezdődnek.

De minden probléma megoldható. Amennyiben Dubajba szeretné megvásárolni második otthonát és a benzinért nem szeretne magasabb árat fizetni, most megragadhatja a lehetőséget. Ugyanis 2018 január 27-ig a kiválasztott Dubaji ingatlanokhoz egy  Tesla elektromos járművet kap ajándékba.

A régió azon országai, amelyek eredetileg 2018-ra tervezték az adó bevezetését, 2019 –re helyezték át döntésüket. 

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: