Rekordszámú turista látogatta meg 2016 –ban Horvátországot

A 2016 –os év nemrég ért véget, a karácsonyi időszakot Horvátországban töltő turisták száma még nincs összeszámolva, és az ország már rekordszámú látogatókról számolt be.

Talán meglepő, de a decemberi ide látogatott turisták száma sem teljesen elhanyagolható. Zágráb ugyanis az European Best Destination szerver szerint már másodszor büszkélkedhet a legjobb karácsonyi desztináció címmel. Horvátország a világsztárok körében is közkedvelt, ami csak hozzájárul a növekvő presztízséhez.

A Horvát Idegenforgalmi Közösség bejelentette, hogy Horvátországot tizenegy hónap alatt (január 1. – november 30.) 16,6 millió turista látogatta meg, ami 1,5 millióval több mint az előző év azonos időszakában.

Az eVisitor és eCrew rendszerek adatai szerint a vendégéjszakák száma még jelentősebben nőtt. Horvátországban idén a turisták 90,7 millió éjszakát töltöttek, tehát 14% - kal, vagyis 11,5 millió éjszakával többet, mint 2015 -ben. Minden jel arra mutat, hogy ez a rekord 2017 –ben könnyen megdönthető lesz.

A legtöbb turista Németországból, Szlovéniából, az Egyesült Királyságból, Lengyelországból és Ausztriából érkezett.

A látogatottság az ország különböző részein különböző volt, de például Split városában a szezon rekordot döntött, amelyet csak júliusban 124 219 turista látogatott meg (29% -os évközi növekedés). Júliusban a vendégéjszakák száma 31% -kal nőtt – 424 184 éjszakára. Split látogatói többnyire az Egyesült Királyságból, Ausztráliából és az Amerikai Egyesült Államokból származott. A legtöbb éjszakát a britek, lengyelek és a németek töltötték.

Hosszabb távon, az év elejétől július 31 –ig Split városát összesen 298 060 turista látogatta meg, ami 24% -kal több mint 2015 –ben. A 2016 –os év első hét hónapjában a vendégéjszakák száma 28% -kal nőtt – 886 565 éjszakára.

A folyamatosan növekvő turisták száma kiváló hír a tengerparti ingatlan tulajdonosok számára is, akik vagy teljesen, vagy részben azokat kiadják. Egyre növekszik azok az érdeklődők száma is, akik Horvátországban kifejezetten üzleti célra szeretnének ingatlant vásárolni.

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: